Ironman

Het heeft even een paar dagen geduurd, deels om bij te komen van de diverse inzetten afgelopen weekend, deels om eerst al onze EHBO’ers die afgelopen zondag aanwezig waren persoonlijk te bedanken en deels om te bedenken hoe de dingen op zo een manier te verwoorden dat wij geen verdere inhoudelijke uitlatingen doen over de organisatie, onze partners of over de hulpvragers die wij dit weekend hebben behandeld.

We begonnen afgelopen zondag vroeg, om 04:00 uur ging de wekker, werden de laatste paar dingen ingepakt en om 05:00 uur was de auto met spullen aanwezig op de velden van HVV Hollandia, waar de transitiezone opgebouwd was. Om 05:30 waren al onze geplande EHBO’ers ter plaatse en hebben wij onze post opgebouwd en ingericht.

Het was geen verrassing dat het warm was, maar eenmaal bezig, was het ook voor ons afzien. In de loop van de dag werd namelijk steeds duidelijker dat we ons moesten voorbereiden op meer hulpvragen. Hierop hebben onze EHBO’ers snel geschakeld, aangeboden langer te blijven of zelfs nog last minute naar het evenement te komen. Zodra wij hiervoor de mogelijkheid hadden hebben wij onze capaciteit verschoven naar het start/finish gebied waar Medical Support de opvang deed.

Zoals eerder al vermeld kunnen en gaan wij geen inhoudelijke informatie geven, maar we denken dat de diverse berichten in de media voldoende beeld zullen hebben gevormd over de situatie. Eenmaal bij het start/finish gebied hebben onze mensen in ieder geval met diverse taken geholpen.

We zullen er dan ook niet omheen draaien over het feit dat dit een heftige inzet was. Maar zulke heftige situaties brengen ook het mooiste in de mensen naar boven. De onbaatzuchtigheid en de passie waarmee de diverse hulpverleners aan het werk waren is met geen woord te beschrijven. Maar wat misschien net zo mooi was, was de samenwerking…

Op een gegeven moment waren er vrienden, mede EHBO’ers en collega’s te vinden van zo’n beetje elke vereniging in regio West-Friesland. Medical Support B.V , EHBO Venhuizen-Hem-Enkhuizen, EHBO Stede Broec , Reddingsbrigade Notwin Hoorn , SUP Spirit – Stand Up Paddling, Broeder de Vries , Smile Security , Rode Kruis en niet te vergeten de brandweer, ambulance en GHOR van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Dit was een topprestatie en al onze partners (ook degene die misschien nog niet genoemd zijn) bedanken voor de inzet en samenwerking.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten